Details

Hållplatser


Hållplatser

Teckningar och dikter
1. Aufl.

von: Gunnar Lidén

7,49 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 17.10.2023
ISBN/EAN: 9789180806756
Sprache: Schwedisch
Anzahl Seiten: 280

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

HÅLLPLATSER innehåller minnesanteckningar från resor och möten med människor och händelser som lämnat värdefulla spår i livsberättelsen. Här har jag samlat snabba blyertsteckningar där gråskalan spelar huvudrollen. Jag har velat fånga ljuset och skuggan utan att fastna i detaljerna.
Teckningarna är gjorda under 2022 och 2023. Hållplatserna är från Värmland, Bohuslän, Öland, Härjedalen och Skåne. Ritblocket har också följt med till Grekland, till Kreta och Aten. Sista resan gick till Mani på södra Peloponessos, där det stora havet möter de vilda bergen. Teckningarna och minnesanteckningarna därifrån är gjorda strax innan boken trycks.
Gunnar Lidén:
Gunnar Lidén är född 1950 och har växt upp i Årjäng i västra Värmland. Han studerade konst och teologi i Stockholm på tidigt 70-tal. Flyttade till Uppsala och utbildade sig till präst. Har tjänstgjort inom Svenska kyrkan i Värmland och avslutade som kyrkoherde i Aten, Grekland fram till pensioneringen.
Måleriet och skrivandet har alltid varit ett komplement till möten med människor i kyrkans tjänst. Gunnar har deltagit i flera konstutställningar genom åren. Kommunikation har många språk, där konsten och författandet kan öppna nya vägar mellan människor. Flera av Gunnars dikter har blivit tonsatta.
Driver egna företaget Kulturstugan tillsammans med hustrun Kicki Lidén som är musiker och körledare.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

Den Stier bei den Hörnern packen
Den Stier bei den Hörnern packen
von: Gofi Müller
EPUB ebook
4,99 €
Frente a la guerra
Frente a la guerra
von: José Ignacio Besga
EPUB ebook
6,99 €
Hymn till jorden
Hymn till jorden
von: Germund Sellgren
EPUB ebook
4,99 €