Details

Under färgens yta


Under färgens yta

Det transparenta språket
1. Aufl.

von: Gunnar Lidén

4,99 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 12.05.2023
ISBN/EAN: 9789180804073
Sprache: Schwedisch
Anzahl Seiten: 68

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

Gunnars texter och målningar får ta tid innan de blir färdiga. Texterna förklarar inte målningarna och bilderna illustrerar inte dikterna. Mötet mellan text och bild kan väcka en känsla och ett minne. Under färgens yta och bakom ordens betydelse händer något inom läsaren och betraktaren. Det behövs en distans till det egna arbetet för att kunna lyssna till färgackorden, formernas rörelser, linjernas färd och strukturernas mönster över ytorna. Vi ser samma bild och läser samma text på olika sätt och betraktaren välkomnas att ta sig tid att låta målning och dikt väcka minnen och inre bilder som kan inspirera till nya erfarenheter av det som varit och det som ligger framför.
Gunnar Lidén:
Gunnar Lidén, f. 1950, växte upp i Årjäng, i västra Värmland. I tjugoårsåldern studerade han teologi i Stockholm parallellt med konststudier på Gerlesborgs målarskola i Gröndal. Studierna fortsatte i Uppsala och han prästvigdes för Karlstad stift 1979.
Gunnar har tjänstgjort som präst i Svenska Kyrkan och under alla år haft måleriet och skrivandet som ett stort intresse vid sidan om. Nu förenas dessa konstnärliga uttryck i boken Under Färgens Yta.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

Don de la insolencia
Don de la insolencia
von: Carlos Aganzo
EPUB ebook
11,99 €
The Estate Agent's Daughter
The Estate Agent's Daughter
von: Rhian Edwards
MOBI ebook
9,59 €
De vida; de poetas; de animales
De vida; de poetas; de animales
von: Rafael Gómez Pérez
EPUB ebook
5,99 €