Details

500 vuotta Kärkkäisiä - 70 vuotta Kärkkäisten sukuseuraa


500 vuotta Kärkkäisiä - 70 vuotta Kärkkäisten sukuseuraa


1. Aufl.

von: Risto Kärkkäinen, Seppo Kärkkäinen, Tuulikki Kärkkäinen

15,99 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 08.06.2022
ISBN/EAN: 9789528040651
Sprache: Finnisch
Anzahl Seiten: 228

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

Kärkkäis/Kärkäs-asutusta oli 1500-luvun alussa mm. Hämeessä muinaisella Pälkäneellä Keljonjärven rannalla, Savossa Rantasalmen Tuusmäessä ja Karjalan kannaksella. Kustaa Vaasa vaati erämaitten haltijoita muuttamaan pysyvästi eräsijoilleen, jotta ne pysyisivät sukujen hallussa eivätkä joutuisi valtiolle. Niinpä Pietari Laurinpoika Kärkäs muutti poikineen ja veljenpoikineen Pälkäneeltä nykyisen Konneveden ja Hankasalmen alueelle muodostaen Kärkkäälän kylän ja Rautalammin Kärkkäisten sukuhaaran. Pekka Pekanpoika Kärkkäinen puolestaan muutti Rantasalmelta Kiuruvedelle Hautajärven alueelle ja tästä muodostui Kiuruveden Kärkkäisten laaja sukuhaara. Kirjassa esitellään näiden kahden sekä muittenkin Kärkkäishaarojen historiaa.

Kärkkäisten sukuseura perustettiin 1951 ollen eräs vanhimmista sukuseuroista. Kirjassa kerrotaan sukuseuran historiasta ja toiminnasta sekä esitellään seurassa vaikuttaneita henkilöitä sekä sukuseuran tuottamia sukututkimuksia.

Rautalammin, Iisalmen, Polvijärven ja Kiuruveden sukukokousten yhteydessä tehtiin 2010-luvulla kiertoajelut suvun juurille. Näistä kirjassa on perusteelliset kuvaukset, joissa kerrotaan laajasti suvun asutuksesta, historiasta ja merkkihenkilöistä.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

Wir Schwestern
Wir Schwestern
von: Eva Schlotheuber, Jeffrey F. Hamburger, Christina Jackel
PDF ebook
35,00 €
Marschieren, Krieg und Bohnenernte
Marschieren, Krieg und Bohnenernte
von: Sascha Ulderup, Bernhard Luy
ZIP ebook
9,99 €