Details

Desmuntant Societat Civil Catalana


Desmuntant Societat Civil Catalana

Qui són, què oculten i què fan per impedir la independència de Catalunya
#Periodisme

von: Jordi Borràs

9,99 €

Verlag: Edicions Saldonar
Format: EPUB
Veröffentl.: 01.07.2019
ISBN/EAN: 9788417611194
Sprache: Katalanisch
Anzahl Seiten: 256

DRM-geschütztes eBook, Sie benötigen z.B. Adobe Digital Editions und eine Adobe ID zum Lesen.

Beschreibungen

Societat Civil Catalana neix el 2014 per fer de contrapès a les accions de les entitats sobiranistes i dificultar el procés cap a la independència del país.
El periodista i fotògraf Jordi Borràs, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i relator implacable del món més radical de la ultradreta, travessa en el llibre d'investigació periodística Desmuntant Societat Civil Catalana els murs de l'opacitat de l'associació espanyolista, i posa davant de l'opinió pública la seva història sorprenent, les connexions no casuals i el currículum no sempre públic dels seus dirigents.
Un relat documentat, rigorós i valent per no perdre de vista els antecedents de Societat Civil Catalana; per saber com es va gestar, quina estructura té i qui són els socis fundadors; per posar al descobert l'entramat associatiu que la impulsa; per deixar en evidència les connexions amb l'extrema dreta, ja des de l'origen; per posar el focus sobre el seu finançament, i, finalment, per fer un recorregut atent pel seu erràtic full de ruta.
Jordi Borràs Abelló, nascut a Gràcia el 1981, és il·lustrador i fotoperiodista. Va cursar el Graduat Superior en Il·lustració a l'Escola Massana, on va descobrir la seva altra gran passió, la fotografia. Compagina totes dues disciplines i se centra en el seguiment dels moviments nacionals i d'ultradreta que actuen a Catalunya.
Treballa com a reporter gràfic freelance a El Món, Crític i La Directa. Ha col·laborat a Nació Digital, Ara i VICENews. Li han publicat fotografies mitjans com The Guardian o la revista anglesa especialitzada en l'extrema dreta Hope Not Hate. És l'autor de Warcelona, una història de violència (Pol·len Edicions, 2013), del llibre que obre la porta a la investigació sobre Societat Civil Catalana, Plus ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya (Pol·len Edicions, 2015), La cara B. Una altra mirada al Procés, amb Antonio Baños (Pagès, 2017) i Dies que duraran anys (Ara, 2018).