Details

Det är ett under att finnas till


Det är ett under att finnas till


1. Aufl.

von: Britt-Marie Engman

12,99 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 18.09.2023
ISBN/EAN: 9789180801959
Sprache: Schwedisch
Anzahl Seiten: 290

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

Det är ett under att finnas till är en släktkrönika i romanform med historiskt och biografiskt innehåll som baseras på en dramatisk verklighet i Stensele och Sorsele socknar i Västerbottens inland. Handlingen speglar fem generationer bakåt i tiden med nödåren på 1860-talet som utgångspunkt.
Somliga överlever svält och kyla i en liten jordkula belägen i kalla ödemarken. Andra drivs att söka nya odlingsmarker, ta sig fram många mil på skidor och till fots med primitiva boenden i sikte. Nybyggarlivet blir en hård verklighet under enkla omständigheter där människor prövas och möts i en tid med stor möda, mod och framtidstro.

Det sker många under och ett av miraklen för hundra år sedan är när lilla Ragnhild i Siksele insjuknar. Livsandarna ger henne styrka, men det blir inget enkelt liv i hennes kamp.

Du hamnar till slut i ett modernt Sverige med betydligt bekvämare förutsättningar, men ändå svåra påfrestningar som följer.

Händelserna i boken har betydelse för att just den här författaren finns till, kunnat skriva denna bok och kan dela sin livsberättelse.

Boken har ett dokumentärt innehåll som skildras livfullt och illustreras med bilder vilket gör den lättläst och levande.
Britt-Marie Engman:
Britt-Marie Engman är en natur- och friluftsintresserad sjuksköterska som föddes 1952 i Sorsele. Hon blev tidigt engagerad i människoöden och barns välmående.

En spännande värld väcktes som pensionär då släktforskning och skrivande tog fokus. Det blev två år på Skrivarlinjen Bollnäs Folkhögskola och där började hennes bok ta form.

Författaren bor i Kilafors och det är hennes första bok.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

unHeimlich oder 1000 Spritzen
unHeimlich oder 1000 Spritzen
von: Thomas Hammer
EPUB ebook
4,99 €
Vom Kalten Krieg in das heiße Afghanistan
Vom Kalten Krieg in das heiße Afghanistan
von: Rolf Unverricht
EPUB ebook
6,99 €
Raccogli te stesso
Raccogli te stesso
von: Alex Giroff
EPUB ebook
10,99 €