Details

Inte som sin mor


Inte som sin mor


1. Aufl.

von: Lars Jarnhammar

5,99 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 31.07.2021
ISBN/EAN: 9789180272629
Sprache: Schwedisch
Anzahl Seiten: 270

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

Går det någonsin att förlåta en dödssynd? Den frågan försöker Lars Jarnhammar besvara i sin bok Inte som sin mor, liksom om den som begått ett så allvarligt brott ska betraktas som en brottsling resten av livet. I romanens form låter han torpardottern Lisa, i tidigt 1800-tal, brottas med frågorna utifrån att det var hennes mor som dödade det barn som kunde ha varit Lisas bror. Skräcken för att göra samma ödesdigra misstag som sin mor förföljer henne livet igenom.
Handlingen tar sin början när Lisa är 14 år gammal och hennes mor har just dött. Den utspelar sig i gränslandet mellan bergslag och landslag, mellan fattiga och besuttna, mellan troende och tvivlande och mellan fördömande och försoning.
Lars Jarnhammar:
Inte som sin mor är Lars Jarnhammars fjärde historiska roman och är en fristående fortsättning på Medan himlen förmörkas av aska från Tambora som han gav ut 2019. Liksom de tidigare böckerna är den en blandning av fakta och fiktion och bygger på verkliga personer och verkliga händelser.
I den första, Libretto, som kom 2015, stod en hyllad operasångare som slutade sitt liv på ett mentalsjukhus i centrum. I den andra, Johan-Olov, som kom 2017, en av arbetarrörelsens pionjärer som blev rikskändis för sitt författarskap och i den tredje, Medan himlen förmörkas av aska från Tambora, från 2019 en fattig piga som inte såg någon annan utväg än att döda det barn som hon avlat i synd.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

Stay away from Gretchen
Stay away from Gretchen
von: Susanne Abel
EPUB ebook
10,99 €
Als wir nach Apfelshampoo rochen
Als wir nach Apfelshampoo rochen
von: Axel Schade
EPUB ebook
4,99 €
226. Im Sog Der Leidenschaft
226. Im Sog Der Leidenschaft
von: Barbara Cartland
EPUB ebook
5,99 €