Details

Jumalan Rakastama


Jumalan Rakastama

Toimittanut: Sami Antero Nygrén
1. Aufl.

von: Jouko Kalervo Hämynen, Sami Antero Nygrén

13,99 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 20.01.2022
ISBN/EAN: 9789528015857
Sprache: Finnisch
Anzahl Seiten: 180

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

Tarina aivokasvainpotilaasta, joka käsittelee elämänsä leikkauksen aikana, kokee ihmeparantumisen, alkaa etsiä rakkautta ja Jumalaa.
Tarinan keskushenkilö on Kalervo Taivainen, joka on yksinhuoltajaäidin ainoa poika, aikana, jolloin yhteiskunta vielä ylenkatsoi yksinhuoltajaäitejä. Kalervolla epäillään kuumekouristusten takia epilepsiaa, mutta ne tulkitaan kuitenkin pitkään äidin mielialoista johtuvaksi ylilevottomuudeksi. Kalervon äiti irtisanoo 6-vuotiaan Kalervon sairaalankirjoista ja Kalervon epilepsian todistamisesta tulee hänelle lähes pakkomielle. Kalervo saa äidiltään paljon huomiota, mutta hyvin vähän rakkautta.
Vaikean lapsuuden jälkeen Kalervo innostuu 12-vuoden iässä liikkuvasta kuvasta ja onnistuu menestymään fiktioelokuvillaan kotikaupunkinsa paikalliskanavalla. Hän suuntautuu itsestään ulospäin ja valmistuu ylioppilaaksi samaan aikaan muiden saman ikäisten kanssa.
Täysi-ikäisenä Kalervo jättää äidin ja muuttaa toiseen kaupunkiin. Kalervo menee elokuvakouluun ja löytää itsensä nopeasti ensin parisuhteesta ja sitten kihloista Johannan kanssa. Johanna elää täysin Kalervon kautta ja parisuhteen ongelmat kärjistyvät, kun Kalervo asettaa kuvaajantyönsä Johannan edelle ja päätyy opettamaan samaan kouluun, jossa Johanna on opiskelemassa.
Armeijassa Kalervo tapaa ensi kertaa isänsä ja kotiutuessaan armeijasta eheämpänä ihmisenä parisuhde Johannan kanssa näyttää ajautuneen päätökseen. Johanna muuttaa oma-aloitteisesti heidän yhteisestä asunnostaan pois.
Kalervo alkaa yksinäisyydessä rakentaa tietoisesti uutta identiteettiä. Ensi kertaa elämässään hän ei ole minkään instituution alainen ja kokee itsensä arvottomaksi. Hän pääsee lukemaan kasvatustiedettä yliopistoon, mutta lapsuudesta asti seuranneet pääkivut ja tajuttomuuskohtaukset alkavat taas varjostaa hänen elämäänsä. Kalervo joutuu aivokasvainleikkaukseen, juuri kun hänen läheisensä ovat ensi kertaa ylpeitä hänestä ja hänen koulutusurastaan.
Kalervo selviää leikkauksesta ihmeen kautta ja alkaa etsiä syvempää elämää. Hän
alkaa etsiä rakkautta ja Jumalaa ja korjata maailmankatsomustaan. Hän löytää järjellä, rationaalisesti Jeesuksen ja saa kokea Pyhän hengen ja maistaa yliluonnollista rakkautta. Pahat henget hyökkäävät kuitenkin häntä vastaan rakkauden tilassa ja lopulta Kalervo alkaa paeta yhteiskuntaa, niin että hän tulee hypänneeksi sillalta mereen. Tämä on kuin kaste kristityksi ja meressä kuoleman kohdatessa Kalervo kuulee Jumalan äänen. Eräs kalastaja pelastaa Kalervon merestä...
Jouko Kalervo Hämynen:
Ystäväni, Jouko Kalervo Hämynen, oli lahjakas persoonallisuus. Luova ja kekseliäs sananikkari. Tunsimme noin kuuden vuoden ajan seurakuntapiireistä, joissa olimme painokkaasti mukana. Kaksi nuorehkoa miestä, jotka elivät eriskummallista elämäänsä Tampereen Aleksanterin kirkon toimiessa keskeisenä kohtaamispaikkana. Olimme lähes kaikissa tilaisuuksissa, joita tässä kirkossa järjestettiin. Hänen paras ystävänsä oli Jukka, joka piti Joukosta hyvää huolta. Jukan kautta kuulin myös ensimmäisen kerran Joukon poismenosta Koronakeväänä 2020. Se oli surullinen päivä seurakunnassamme. Minä välitin tiedon seurakunnallemme. RIHLAMA on poissa. Julkaisen hänen pääteoksensa. Elokuvakäsikirjoituksensa, Jumalan rakastama. Tosin tässä on vain pieni otos, Joukon, hyvin laajasta käsikirjoitusrupeamasta. Josta hän myös kirjoitti useita eri versioita. Olen tehnyt nyt käsikirjoitukseen oikoluvun ja tehnyt tarvittavat korjaukset kohtiin, johon ymmärrykseni ylsi. Toivottavasti ne ovat käsikirjoitukselleen eduksi. Nyt alkaa taittovaihe ja kansikuvan suunnittelu. Laura Aro on luvannut tehdä kansikuvan tähän teokseen.

Sami Antero Nygrén 22.6.2021

Sami Antero Nygrén:
Sami Antero Nygrén, Tampere. 1979 syntynyt varhaiseläkeläinen, kirjoittaja ja kirjoittamisen ohjaaja. Pahasti lukihäiriöinen synesteetikko, joka myös säveltää ja piirtää. Luterilaisuus on tärkeä osa elämää, kalastuksen, villiyrttien ja sienien ohella. Julkaissut seitsemän kokoelmaa: Valitus, virret, korkeat veisut, Tikatut pilvet odottavat jälkitarkastusta matkalla pelkistettyyn ihmeeseen, Surua sieluni kengät kivun maassa väärin kulkevat, Katsehelmet aamuisilla kasvoilla - Glancedrops on a morningly face (englanniksi kääntänyt Pinja Bergman), Salohaltianseitikki kauneinta metsässä, Itkun hiljainen suunta, Saavuin sormenpäittesi punahunnuntielle. Sekä myös Jouko Kalervo Hämysen näytelmä Jumalan rakastama. On myös sanoittanut Timo Kittilän klassisen laulusarjan. Maakuntakirjailijoiden jäsen. Väliaikaisen morsiamen kitaristi, säveltäjä, äänittäjä.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

Eine Frage der Chemie
Eine Frage der Chemie
von: Bonnie Garmus
EPUB ebook
19,99 €
Morgen kann kommen
Morgen kann kommen
von: Ildikó von Kürthy, Peter Pichler
EPUB ebook
9,99 €
Der Papierpalast
Der Papierpalast
von: Miranda Cowley Heller
EPUB ebook
10,99 €