Details

Pilgrimens ABC


Pilgrimens ABC

Vandring som bön
1. Aufl.

von: Anders Dahlström

8,99 €

Verlag: Books On Demand
Format: EPUB
Veröffentl.: 28.09.2021
ISBN/EAN: 9789180273862
Sprache: Schwedisch
Anzahl Seiten: 108

Dieses eBook enthält ein Wasserzeichen.

Beschreibungen

Pilgrimen är ute och vandrar igen och vi är många som möts längs vandringslederna. Gamla leder rösas, märks ut och renoveras. Tidigare lästa klassiker aktualiseras och omformuleras att passa den moderna vandraren. Men pilgrimsvandringen är allt annat än modern, den har tusentals år av erfarenheter att ösa ur sina källor.


Pilgrimens nyckelord är långsamhet, frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, delande och andlig-het. Dessa nyckelord ger oss verktyg i en revolution mot splittring, stress och ointresse för medmänskan. Vi klär oss i långsamhetens skor och fattar frihetens vandringsstav och ger oss iväg. Korset visar vägen.

Pilgrimens ABC är tänkt att följa dig och kanske vägleda dina tankar under din pilgrimsvandring. Den kan också läsas som andakt på rast- och viloplatser.
Anders Dahlström:
Anders Dahlström, bosatt i Rasbo utanför Uppsala, är kyrkohistoriker, leder retreater och arbetar med själavård och andlig vägledning i sitt kapell som tidigare hetat "Väntans kapell" men som nu mer och mer blir "längtans kapell".

Anders har ett mycket poetiskt språk och svingar sig mellan högt och lågt på ett svindlande sätt, i vissa stycken kan texten liknas vid en meditationsbok och han är inte rädd för att vara lite svår.