Details

Soldaat van Oranje


Soldaat van Oranje

Het boek

von: Erik Hazelhoff Roelfzema, Jeroen Krabbé

15,99 €

Verlag: Spectrum Hörbücher
Format: MP3 (in ZIP-Archiv)
Veröffentl.: 07.02.2016
ISBN/EAN: 9789049107192

Dieses Hörbuch erhalten Sie ohne Kopierschutz.

Beschreibungen

Soldaat van Oranje is een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding.

De Soldaat van Oranje vertelt hoe hij als jongeman in 1941 de oversteek naar Engeland waagt, in Londen in allerlei intriges verwikkeld raakt, kennismaakt met de geheime diensten, nachtelijke landingen uitvoert in Scheveningen en als RAF-piloot meedoet aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland is bevrijd, werkt hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.
Siebren Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), ook wel bekend onder zijn bijnaam Soldaat van Oranje, was een Nederlands verzetsstrijder, oorlogspiloot, radiomedewerker en schrijver. Hazelhoff Roelfzema was ridder (4e klasse) in de Militaire Willems-Orde. Erik Hazelhoff Roelfzema overleed op 26 september 2007 in zijn woonplaats Honoka'a, Hawaï.

Diese Produkte könnten Sie auch interessieren:

Der geplante Krieg - wie Hitler Deutschland in den Zweiten Weltkrieg führte
Der geplante Krieg - wie Hitler Deutschland in den Zweiten Weltkrieg führte
von: Hans Sarkowicz, Andrea Wolf, Florian Altenhöner, Nico Holonics, Otto Wels, Arthur Neville Chamberlain, Helge Heynold, Adolf Hitler, Ferdinand Sauerbruch, Helmut Winkelmann, Ernst Röhm, Werner von Blomberg, Joseph Goebbels, Bodo Primus, Rudolf Heß
ZIP ebook
10,95 €
Rotes Bayern - Es lebe der Freistaat
Rotes Bayern - Es lebe der Freistaat
von: Hans Well, Gisela Schneeberger, Johanna Bittenbinder, Bernhard Butz, Heinz-Josef Braun, Gert Heidenreich, Gert Wellbappn
ZIP ebook
12,95 €